Οι εταιρίες των επενδυτών ‘ΑΝΕΜΟΔΟΜΙΚΗ ΑΕ’ και ‘ΠΟΥΝΕΝΤΗΣ ΑΕ’, έστειλαν δελτίο τύπου, απαντώντας σε όσα ακούγονται για το έργο και σε όσους αντιδρούν. Το δελτίου τύπου δίνει έμφαση στην προηγούμενη θετική γνωμοδότηση και έγκριση του έργου από τον Δημο Αγράφων από το 2008 και στα ανταποδοτικά οφέλη (κέρδη επί των εσόδων, θέσεις εργασίας, άλλα έργα) που θα λάβει ο Δήμος από την συνεργασία με την εταιρία. Σε επικοινωνία που είχε ο Ευρυτανικός Παλμός με τον εκπρόσωπο της εταιρία κ. Καρβέλη, δεν δέχτηκε να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις σε σχέση με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας του και ζήτησε να περιοριστεί στην ακόλουθη ενημέρωση: ‘‘Κατανοώντας την ανησυχία και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας, θεωρούμε υποχρέωση μας να κάνουμε την εξής ενημέρωση. Τα δυο αιολικά πάρκα αδειοδοτούνται από το 2008. Το 2012 με υπουργική απόφαση έλαβαν την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, μετά από πολύ αυστηρές μελέτες,που αφορούσαν το περιβάλλον, την πανίδα και την χλωρίδα. Αφού πρώτα έδωσαν έγκριση τα Δασαρχεία Καρδίτσας και Ευρυτανίας, μετά οι Διευθύνσεις Δασών των Νομών και στην συνέχεια οι Διευθύνσεις Δασών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας αντίστοιχα, τηρώντας αυστηρά όλες τις διαδικασίες. Δηλαδή, κάνοντας ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο για τυχόν αντιρρήσεις. Τότε δεν υπήρξε καμία αντίδραση από κανέναν φορέα.
Αν τότε υπήρχαν αντιδράσεις είναι βέβαιο πως θα αποσύραμε το ενδιαφέρον μας για την επένδυση αυτή,κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα,μετά από έξι χρόνια, γιατί έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και έχουν παραγγελθεί ανεμογεννήτριες αξίας 80 εκατομυρίων ευρώ.
Για τον λόγο αυτό, φυσικά πρόσωπα, δημόσια πρόσωπα και αυτοδιοίκητικοί φορείς που πιθανόν θα άρουν τις αποφάσεις τους ή θα παρεμποδίσουν με οποιονδήποτε τρόπο την υλοποίηση του έργου,θα πρέπει να γνωρίζουν καλά, πως θα ζητηθούν αποζημιώσεις και διαφυγόντα κέρδη, διότι τώρα πια έχουν ξοδευθεί δεκάδες εκατομύρια. Την έγκριση για την κατασκευή του έργου την έδωσε η Ελληνική Πολιτεία δια του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αφού πρώτα έδωσε έγκριση η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας αντίστοιχα. Στα έργα αυτά δεν υπάρχει επειδότηση, ούτε στην κατασκευή τους, ούτε στην τιμή πώλησης του ρεύματος. Οι ανεμογεννήτριες που θα είναι 40 στον αριθμό, με πυλώνες 80 μέτρων θα εγκατασταθούν σε δυο κορυφογραμμές της Ευρυτανίας που δεν φαίνονται ούτε από την Καρδίτσα, ούτε από την Λίμνη Πλαστήρα και δεν είναι στην Κοιμωμένη. Επίσης, σαν βλάστηση δεν έχουν ούτε θάμνο. Κάτι που αποδεικνύεται από φωτογραφίες ή από μιά επί τόπου επίσκεψη. Η γραμμή μεταφοράς του ρεύματος θα κατασκευαστή στον Νομό Καρδίτσας και είναι μια γραμμή σαν όλες τις άλλες που υπάρχουν για τις ανάγκες της ΔΕΗ. Έχει σχεδιαστεί με πολύ προσοχή ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβάσεις στο περιβάλλον. Δηλαδή θα κατασκευαστεί κατά μήκος υφιστάμενης οδοποιίας, έτσι τα δένδρα που θα κοπούν θα είναι ελάχιστα, γιατί και οι πυλώνες θα τοποθετηθούν σε ξέφωτα που έχουν επιλεγεί. Επίσης σε όποια παρέμβαση γίνεται,μετά την ολοκλήρωση τις κατασκευής, θα γίνει 100% αποκατάσταση, είτε αφορά διανοίξεις δρόμων είτε κοπή δένδρων με δενδροφύτεύσεις εγκεκριμένες και επιβεβλημένες από τις περιβαλλοντικές μελέτες. Τις αποκαταστάσεις αυτές είναι υποχρεωμένες να τις κάνουν οι ιδιοκτήτριες εταιρείες και κανένας άλλος φορέας. Τα αιολικά πάρκα δεν εμποδίζουν την δημιουργεία τουριστικών εγκαταστάσεων. Στην Ευρώπη τα αιολικά πάρκα που αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, συνυπάρχουν με τουριστικές μονάδες. Η επένδυση είναι τις τάξεως των 110 εκατομυρίων ευρώ. Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία θα είναι 900 χιλ. ευρώ ετησίως, δηλαδη 3% των εσόδων. Εκ των οποίων το 1,7% θα πηγαίνει στους δήμους και το 1,3% πιστώνεται ως έκπτωση απευθείας στους λογαριασμούς ρεύματος των δημοτών. Επίσης θα βελτιωθεί η οδοποιία της περιοχής και θα υπάρχει μόνιμη πρόσβαση ακόμα και τον χειμώνα. Θα κατασκευαστούν δρόμοι και άλλα έργα υποδομης που δεν θα αφορούν το έργο, αλλά σαν αντισταθμιστικά οφέλη. Κατά την διάρκεια της κατασκευής θα εργαστεί κόσμος.(τεχνίτες, εργάτες, μηχανικοί πολλών ειδικοτήτων ). Κατασκευαστικές εταιρείες, μπετά, σίδερα και ότι άλλο χρειάζεται θα είναι από την περιοχή’’.