Κοτόπουλο με μανιτάρια μορχέλες και κρέμα γάλακτος
Το δημοφιλές μανιτάρι της Ευρυτανίας, με ‘γαλλική φινέτσα’
Βαθμός Δυσκολίας **
Προετοιμασία: 10’ | Χρόνος ψησίματος: 30′ | Μερίδες: 4
Υλικά
40 gr. μανιτάρια μορχέλες αποξηραμένες ή 400 gr. φρέσκες
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
2 πράσα σε ροδέλες
40 gr. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 gr. λευκό κρασί
250 gr. ζωμό κότας ή το νερό που μούλιασα τα μανιτάρια
200 gr. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις αποξηραμένες μορχέλες σε μπολ χλιαρό νερό για 1 ώρα. Αν είναι φρέσκες τις μαγειρεύουμε κατευθείαν. Ζεσταίνουμε τα 15 gr. βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το πράσο για 2 λεπτά, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και 1 κ.γ. ελαιόλαδο, στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά, από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίζει και να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το πράσο στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό, τη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 20 λεπτά.
ΤIP. Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.