Χρόνος προετοιμασίας: 25’ | Χρόνος μαγειρέματος: 50’ | Μερίδες: 4

Υλικά

30 κομμάτια κολοκυθοανθούς

5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό

5 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ

200 gr. ανθότυρο

250 gr. γραβιέρα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μικρό ματσάκι άνηθο

1 κολοκύθι

6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο

Ελαιόλαδο

Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Αλάτι

350 ml. ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά τους ανθούς. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, το γιαούρτι, το ρύζι, το κολοκυθάκι το οποίο το περνάμε από τρίφτη χοντρό, τον δυόσμο, το πιπέρι, ελαιόλαδο και αλατίζουμε προσεκτικά. Γεμίζουμε τους ανθούς και τους τοποθετούμε σε ταψί. Περιχύνουμε με τον ζωμό, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Πηγή: www.funkycook.gr