Χρόνος προετοιμασίας: 15’ | Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 50’| Μερίδες: 4- 5

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους

 2 σκελίδες σκόρδο

 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας,

 150 γρ. ξινό τραχανάς

 1/3 μάτσο δυόσμος

 50 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Περιχύνουμε με 2 λίτρα νερό και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί και μαλακιά φέτα.

Πηγή: www.gastronomos.gr