Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 30’ | Μερίδες: 10

Υλικά

4 αυγά χωρισμένα

1 πρέζα αλάτι

270 γρ. ζάχαρη άχνη

180 ml ηλιέλαιο

170 ml γάλα

4 κ.σ χυμό λεμόνι

210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

85 γρ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ

1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

ξύσμα και χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι

Γλάσο λεμονιού

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

80 ml χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι για 2′. Χτυπάμε για 2′ κρόκους, ζάχαρη άχνη, ηλιέλαιο ή 130 ml. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το γάλα, αλεύρι γ.ο.χ, ξύσμα και 1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και με 2-3 δόσης ρίχνουμε μαρέγκα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 25 x 35 εκ.. Ψήνουμε στους 175°C για περίπου 25-30 λεπτά. Για το γλάσο λεμονιού χτυπάμε ζαχαρούχο γάλα με χυμό λεμονιού για 2′-3΄, και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Δεν ανακατεύουμε αφού ξεκινήσει ο βρασμός. Βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός. Με ένα ξύλο για σουβλάκια τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια μέχρι κάτω την κρύα λεμονόπιτα. Λίγο λίγο περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι μέχρι να το πιει όλο. Καλύπτετε με το γλάσο όλη την επιφάνεια. Διακοσμείτε με ξύσμα λεμονιού. Ιδανικά βάζουμε την πίτα για μερικές ώρες να παγώσει στο ψυγείο.

Πηγή: www. cookpad.com