Μια ανασκόπηση με τα ευτράπελα της διακυβέρνησης στην Covid εποχή που ζούμε, δεν θα μπορούσε να λείπει… Δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια να βρει κανείς δεκάδες απ΄ αυτά με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά μαζεμένα έχουν άλλη χάρη… Επιλεγμένα μερικά απ’ αυτά και για το πίσω μπρος των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών αποφάσεων, τύπου κάνω- δεν κάνω lockdown, βάζω- δεν βάζω πρόστιμα, παίρνω – δεν παίρνω πρόσθετα μέτρα… ούτε λόγος…
-Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους της εστίασης ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τους πελάτες. Ανεμβολίαστος εργαζόμενος στην κουζίνα ενός εστιατορίου μπορεί να προσέρχεται στη δουλειά του με αρνητικό rapidtest, αλλά δεν μπορεί να πάει στο ρεπό του να πιει έναν καφέ ή να φάει κάπου.
- Τι άραγε θεωρείται ανοιχτός ή κλειστός χώρος; Οι επαγγελματίες μάλλον ακόμα βρίσκονται σε προβληματισμό εάν οι σκεπαστοί χώροι στο εξωτερικό των μαγαζιών θα θεωρηθούν κλειστοί ή ανοιχτοί χώροι.
- Είδαμε σερβιτόρους στον ρόλο του αστυνομικού και διευθυντές των σχολείων σε ρόλο διαμεσολαβητή-φαρμακοποιού παρέχοντας selftest.
- Οι εμβολιασμένοι τελικά μεταδίδουν κανονικά τον covid 19 και κανείς δεν έχει καταλάβει αν τα μέτρα περιορισμού για ανεμβολίαστους ήταν για προληπτικούς λόγους και όχι αμιγώς για τιμωρητικούς.
- Από τη μια επιστράτευση γιατρών και από την άλλη αναστολή υγειονομικών.
- Έστω, λοιπόν, ότι θα βρεθεί έστω και ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός που θα δηλώσει ότι έκανε το test χωρίς όμως να έχει υποβληθεί στη διαδικασία στην πραγματικότητα. Πώς θα εντοπιστεί η παράβαση;
- Τα σχολεία χρησιμοποιούν ως μέσο διάγνωσης τα selftest που σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα έχουν αξιοπιστία περίπου 70%. Μπορεί άρα να διαγνωστεί κάποιος αρνητικός, αλλά να είναι στην πραγματικότητα θετικός
- Η εκτύπωση της σχολικής κάρτας και παράδοσή της στο σχολείο. Κάποιος θεωρεί δεδομένο ότι σε κάθε ελληνικό σπίτι (και της πιο απομακρυσμένης περιοχής) υπάρχει εκτυπωτής.
- Ως προς το κομμάτι των προσωπικών δεδομένων και της τήρησης του σχετικού κανονισμού, η διαδικασία πάσχει. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει δηλαδή. Από τη σχετική ΚΥΑ, που έχουμε στα χέρια μας από το Σάββατο, μαθαίνουμε ότι η ΗΔΙΚΑ αναλαμβάνει τον ρόλο του Υπεύθυνου Επεξεργασίας. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η ΗΔΙΚΑ μπορεί πράγματι να ανταποκριθεί και γιατί δεν αναλαμβάνει τη σχετική ευθύνη το Υπουργείο Παιδείας.
… Και πολλά, πολλά άλλα που η στήλη δεν χωράει… Σίγουρα το καλύτερο είναι η τελευταία δήλωση του Βασιλακόπουλου μετά από δύο χρόνια πανδημίας ότι το selftest γίνεται rapid αν το βάλεις πιο βαθιά…